ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
Η Ομοιοπαθητική Ιατρική είναι ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό σύστημα που επεμβαίνει αποτελεσματικά τόσο σε οξεία όσο και σε χρόνια νοσήματα, αντιμετωπίζοντας τον ασθενή ως ολότητα μέσα από το σύνολο των ψυχοσωματικών του λειτουργιών, έχοντας ως κύριο σημείο αναφοράς της τον ΑΝΘΡΩΠΟ και όχι μόνο την ΑΣΘΕΝΕΙΑ.
Για την Ομοιοπαθητική η ασθένεια δεν είναι κάτι το ξεχωριστό και ανεξάρτητο αλλά αντιμετωπίζεται σε πλήρη συνάρτηση με όλες τις φυσικές λειτουργίες του ασθενούς, τόσο στο σωματικό όσο και στο διανοητικό και συγκινησιακό του επίπεδο.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
Σε κάθε ανθρώπινο οργανισμό ενυπάρχει μια εσωτερική ζωτική δύναμη, που δρα ως εξισορροπιστικός παράγοντας κινητοποιώντας το αμυντικό σύστημα για να μπορεί σε κάθε στιγμή να αντιδρά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που ο οργανισμός δέχεται διάφορα νοσογόνα ερεθίσματα (μικρόβια, ιοί) ή/και βρίσκεται υπό την επήρεια στρεσογόνων καταστάσεων.
Η μείωση ή η δυσλειτουργία της ζωτικής δύναμης του οργανισμού απορυθμίζει το αμυντικό σύστημα και δημιουργεί το κατάλληλο έδαφος για ανάπτυξη νόσου.
Η Ομοιοπαθητική έχει ως βασικό στόχο την αποκατάσταση της ζωτικής δύναμης του οργανισμού διεγείροντας την αντίδραση του σώματος, κινητοποιώντας την άμυνα του ανοσοποιητικού και εξισορροπώντας το νευρικό σύστημα.
Συνεπώς είναι αποτελεσματική σε όλες τις καταστάσεις, όπου ο οργανισμός είναι ακόμη σε θέση να αντιδράσει.

Η ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ
Στον κόσμο
Σήμερα απευθύνονται στην Ομοιοπαθητική θεραπεία πάνω από 400 εκατομμύρια ασθενών και την χρησιμοποιούν περίπου 150.000 ιατροί σε περίπου ογδόντα χώρες του κόσμου.Μάλιστα, σε πολλές από αυτές (Ινδία, Μεξικό, Βραζιλία, Σκωτία, Γαλλία) η ομοιοπαθητική έχει ενταχθεί στο ασφαλιστικό τους σύστημα.

Στην Ευρώπη
Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που δημιουργήθηκε στην ιατρική κοινότητα, οδήγησε πέρα από την χρήση της στα κρατικά νοσοκομεία(Γερμανία, Αγγλία, Βέλγιο, Ολλανδία) και στην δημιουργία ομοιοπαθητικών νοσοκομείων σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Τα πιο διάσημα είναι:

Glasgow Homeopathic Hospital στην Σκωτία
Royal London Homeopathic Hospital στην Αγγλία και
Hopital Saint-Jacques στο Παρίσι

Η Γαλλία δε, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις μεταξύ των χωρών που χρησιμοποιούν ομοιοπαθητικά φάρμακα.
Το 91% των χρηστών αναγνωρίζει την αποτελεσματικότητά τους.