ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΥΣΑΝΕΞΙΕΣ

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΔΥΣΑΝΕΞΙΩΝ
Για τον προσδιορισμό των τροφών στις οποίες ο οργανισμός αναπτύσσει δυσανεξία, αλλά και των τροφών που προάγουν την σωστή λειτουργία του μεταβολισμού, χρησιμοποιείται ένα ειδικό TEST, το βιοενεργειακό test EAV Intolerance Search. Το σύστημα ανίχνευσης EAV είναι μη επεμβατικό, γρήγορο και ανώδυνο και επιτρέπει τον έλεγχο της συμβατότητας του οργανισμού με όλες τις τροφές. Η επαλήθευση ή όχι αυτής της συμβατότητας στηρίζεται επιστημονικά στον βιοσυντονισμό και στην κβαντική φυσική που υποστηρίζει ότι τα πάντα που είναι παρόντα σε υλική μορφή, ενυπάρχουν και με την μορφή ενέργειας.
Διακόπτοντας την πρόσληψη εκείνων των τροφών που προκαλούν δυσανεξίες βελτιώνεται η υγεία γενικότερα και τυχόν ασθένειες που μπορεί να οφείλονται σε αυτές, π.χ. σπαστική κολίτιδα, λιπίδωση του ήπατος αλλά και η δυσλειτουργία του βασικού μεταβολισμού.
Επίσης το βιοενεργειακό τεστ μας δίνει τις τροφές που προάγουν τον μεταβολισμό ώστε να εξειδικευτεί ακόμη περισσότερο η αλλαγή μεταβολισμού του κάθε ασθενή. Παράλληλα ο γιατρός εντοπίζει μέσα από τα αποτελέσματα της εξέτασης την ενδεχόμενη μελλοντική προδιάθεση για μεταβολικά νοσήματα, όπως το σάκχαρο, οι υπερλιπιδαιμίες και το ουρικό οξύ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΥΣΑΝΕΞΙΕΣ;
Το 1991 ο αλλεργιολόγος Kaplan παρουσίασε μια μελέτη στην οποία περιέγραψε την ύπαρξη αλλεργικών καταστάσεων που δεν σχετίζονταν με την παρουσία ανοσοσφαιρίνων Ε (IgE) στο αίμα, χαρακτηριστικές στις αλλεργίες. Για το λόγο αυτό οι δυσανεξίες δεν είναι ανιχνεύσιμες με τις συνήθεις κλινικές δοκιμές. Επίσης διαφέρουν από τις τροφικές αλλεργίες επειδή δεν προκαλούν αναφυλακτικό σοκ. Σπάνια προκαλούν βίαιη και άμεση αντίδραση του οργανισμού. Μια τροφή που δεν γίνεται ανεκτή από τον οργανισμό, δεν αποφέρει το κατάλληλο ενεργειακό φορτίο, αντίθετα του επιβάλει να ξοδέψει ενέργεια για να συντελεστεί η πέψη και στη συνέχεια η αποβολή της. Τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία δείχνουν το 65% του πληθυσμού να υποφέρει από δυσανεξίες.

ΠΩΣ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ;
Οι τροφικές δυσανεξίες εκδηλώνονται σε συνέχεια μιας συσσώρευσης ουσιών (συντηρητικά και προϊόντα επεξεργασίας τροφίμων, φάρμακα, κ.ά.) στην περιοχή του εντέρου.
Όταν αυτά τα μόρια ξεπεράσουν το επίπεδο ανεκτικότητας του οργανισμού μετατρέπονται σε τοξίνες που μπορούν να εγκατασταθούν σε πολλά και διαφορετικά όργανα ακόμη και μακριά από το πεπτικό σύστημα. Τότε μπορούμε να έχουμε όχι μόνο φούσκωμα, διάρροια, ναυτία, δυσκοιλιότητα, κοιλιακές κράμπες, δυσπεψία, σύμπτωμα ευερέθιστου εντέρου αλλά και επαναλαμβανόμενη κόπωση, νωθρότητα, κυκλοθυμία, πονοκεφάλους, εκζέματα, μυϊκές κράμπες, παχυσαρκία, ανωμαλίες περιόδου, πόνοι στις αρθρώσεις και ανησυχία και περιορισμένη συγκέντρωση στα παιδιά.

ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΔΥΣΑΝΕΞΙΩΝ
Οι διατροφικές δυσανεξίες αναπτύσσονται σε οργανισμούς με γενετική προδιάθεση ή από ποικίλες άλλες αιτίες που δημιουργούν πτώση του ανοσοποιητικού συστήματος και οι παράγοντες που τις προκαλούν ποικίλουν:
Γαστρεντερίτιδες
Πολύχρονη λήψη κορτιζόνης ή και αντιβιοτικών
Εντερικά παράσιτα
Candida
Ορισμένες μολύνσεις από ιούς (κυρίως εντεριοί)
Χειρουργικές επεμβάσεις
Χρόνια Νοσήματα

Όταν μια ουσία στην οποία είμαστε ευαίσθητοι εισέλθει στον οργανισμό μας, οι άμυνες του (λευκά αιμοσφαίρια και κυρίως τα λεμφοκύτταρα) εκτρέπονται από το συνηθισμένο τους καθήκον να αντιμετωπίσουν τον επιτιθέμενο. Επομένως δημιουργείται μια μειωμένη ανοσοποιητική άμυνα.